Available Languages

Utopia | Continuing Care Unit in Sintra
27117
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-27117,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Continuing Care Unit in Sintra

Our office of architects and engineers has been hired to develop a new Continuing Care Unit on a beautifull site in Sintra, Portugal. The stunning view over the Pena Palace, the green space outside accessed by all according to the legal requirements were the main conditioning factors of the architecture project.
The strategy was thus to turn all the rooms to the splendid landscape of Sintra and put the common spaces on the ground floor. The windows’ exterior protections allow excellent management of the air conditioning at low cost and the use of techniques that take advantage of passive solar energy. Although with a capacity of more than 80 users the investment remains with low maintenance costs, air conditioning and construction. The return on investment was therefore also a priority.
The framework for an application for support from Europeean Community funds was also taken into account in the design of the architecture project. In addition to the City Hall, social security, health delegation and firefighters were also consulted to give permission to the licensing project.
In the splendid valley of Sintra, a continuous care unit is born which aims not only to satisfy a huge need of the population but also to do it with maximum comfort.

Date

February 18, 2018

Category

Architecture, Health Care