Available Languages

Utopia | Library in Matosinhos
21918
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21918,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.6,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Library in Matosinhos

The condition for the construction of a Municipal Library in the park was to permit the public use of the surrounding green space and at the same time keep the identity of that park. We designed a library buried in the park and lightened by patios on a lower level. We access the library by a small glass volume on the surface. While some read in the lower patios under the sun, others relax on the surface over the green cover.

Date

October 5, 2015

Category

Architecture, Public Buildings